با محاسبه جریمه کمیسیون ماده 100 نزار دولت ملکت را خراب کنه|5 راه تبدیل حکم تخریب به جریمه

محاسبه جریمه کمیسیون ماده 100 یکی از مباحث پر سرچ و پر سوال افراد است. برای اقدام در هر زمینه‌ای بهتر است

توسط مدیر سایت در 18 تیر 1402

محاسبه جریمه کمیسیون ماده 100 یکی از مباحث پر سرچ و پر سوال افراد است. برای اقدام در هر زمینه‌ای بهتر است دانش عمومی در این رابطه داشته باشیم مثلاً در زمینه جزئی مثل دادن مهریه نیز بهتر است در رابطه با قدرت اجرایی آن اطلاعاتی داشته باشید تا در زمان پیشامد مشکل در به در دنبال فرار از پرداخت مهریه نباشید .

در رابطه با املاک هم اوضاع همینطور است قبل از ساخت هر اضافه بنا و یا ملکی بهتر است قوانین را کامل بدانید. در شرایط زندگی امروز و گرم شدن هوا اقبال بسیاری از مردم به سمت ساخت خانه و ویلاهایی در اطراف شهرها می‌باشد. یکی از مسائل مهم و مبتلا به افراد در زمان ساخت خانه در شهرها و یا ویلاها در خارج از شهر اضافه بناها و یا ساخت بنا در زمین‌های خارج از محدوده شهرداری می‌باشد. حکم شهرداری در این موارد واضح و مشخص است. و طبق کمیسیون ماده ۱۰۰ کلیه املاک خارج از محدوده باید تخریب شوند. مگر اینکه با تبصره‌هایی بتوان حکم تخریب را به جریمه تبدیل کرد.

مشاوره با وکیل ملکی تهران یا شهرستان خبره ،می تواند در این زمینه کمک کننده است.

آیا تبدیل نمودن حکم تخریب به جریمه امکان‌پذیر است

محاسبه جریمه کمیسیون ماده 100  ممکن است مبلغ بالایی جریمه برای شما در نظر بگیرد و یا حتی حکم تخریب برایتان صادر شود. چطور می‌توانیم حکم تخریب را تبدیل به حکم جریمه نماییم و از تخریب ملکمان جلوگیری کنیم؟ یکی از مهم‌ترین سوالاتی که افرادی که قصد ساخت و ساز دارند و ساخت و سازشان به نوعی غیرقانونی است می پرسند، مربوط به ساخت ملک خارج از محدوده شهرداری می‌باشد.
ماده ۱۰۰ قانون اساسی قوانینی را مشخص کرده که در آن اگر فرد تخلف کند حکم برای خراب کردن ملکش و یا جریمه نمودن آن صادر می‌شود. طبق کمیسیون ماده ۱۰۰ افرادی که مالک یک ملک یا زمین می‌باشند قبل از آنکه هر اقدامی را روی آن انجام دهند . مانند تفکیک و یا ساخت آن که موظفند پروانه برای ساخت از شهرداری بگیرند و حکم تخریب برای آن صادر کنند.


چه موقع حکم تخریب صادر می‌شود

گاهی در محاسبه جریمه کمیسیون ماده 100  حکم تخریب صادر می شود. برای تغییر حکم تخریب باید به تبصره‌هایی که در رابطه با قانون ماده ۱۰۰ وجود دارد توجه کنیم .در بسیاری از روستاها به خاطر هوای خوب و سرسبزی آن ،  افراد زیادی تصمیم می‌گیرند که از شهر فرار کرده و محلی برای استراحت و تفریح خود محیا کنند.

حال اگر آن بنا در محدوده نبوده و غیر مجاز ساخته شده باشد مشمول حکم تخریب می‌شود.


ساختن ملک بدون اجازه شهرداری و بدون پروانه

اگر فرد از قوانین تخلف کند و بر خلاف مفاد محاسبه جریمه کمیسیون ماده 100  شهرداری شروع به ساخت و ساز نماید . ساخت و سازهای غیر مجاز در یک جلسه‌ای با حضور نماینده وزیر کشور ،یک قاضی از دادگستری به نمایندگی از وزیر دادگستری و یک نفر به نمایندگی از شورای شهر مطرح می‌شود.
پس از بررسی‌ها اگر رای دادگاه برای صورت باشد که فرد ادامه ساخت و سازش را باید متوقف نماید . در این صورت شهردار به مالک ابلاغ می‌کند و مهلتی به او می‌دهند که ملککش را تخریب کند . که معمولاً کمتر از دو ماه است و اگر فرد آن را تخریب نکرد شهرداری اقدام نموده و هزینه آن را از مالک دریافت می‌کند.


اضافه بنا بدون مجوز خارج از پروانه ساختمان

گاهی اوقات افراد پروانه ساختمانی و مجوز ساخت و ساز دارند اما می‌خواهند کمی پیشروی کنند و بنای خود را بیشتر از حدی که مجوز دارند اضافه می‌کنند . در این صورت از طرف شهرداری حکم تخریب اضافه بنا داده می‌شود.


تایید نمودن ناظر ساختمان با وجود تخلف در ساخت و ساز آن ساختمان

محاسبه جریمه کمیسیون ماده 100 برعهده مهندسین ساخت و ساز می باشد. مهندسی که بر کارهای ساخت و ساز یک ساختمان نظارت دارد ، باید تمام مشخصات آن ساختمان چه فنی چه اصولی و مطابق بودن با پروانه را در نظر بگیرد و برای صدور پایان کار ساختمان همه این‌ها را گواهی کند . مهندس ساختمان باید اگر خلافی خارج از پروانه ساختمانی صورت گرفته باشد آن را سریعاً به شهرداری اطلاع دهد . حال اگر مهندسی تخلف کند و خلاف آن را گزارش دهد ، موضوع مورد بررسی آن مانند تبصره ۱ ماده ۱۰۰ می‌باشد که فرد ممکن است از سه تا شش سال از فعالیت محروم شود.


محاسبه جریمه کمیسیون ماده 100

بر اساس ماده ۱۰۰ شهرداری افرادی که مالک زمین یا ملکی در محدوده شهر و یا حریم شهر می‌باشند ، باید قبل از آنکه هرگونه ساخت و سازی را انجام دهند و یا تفکیک اراضی انجام نمایند از شهرداری پروانه بگیرند. در اینجا ممکن است سوالی پیش بیاید که اگر نیاز به تعمیر و بازسازی داشتیم هم باید پروانه بگیریم.
در پاسخ باید گفت که اگر تعمیرات به آن بازسازی بسیار اساسی باشد نیاز به پروانه مجدد دارد .مثلاً زیربنا تغییر کند یا ساخت و ساز و مقاومت ساختمان اثر بگذارد یا کلاً بنا را تغییر دهد.


تخلفات شهرسازی چند نوعند

در شهرسازی دو دسته تخلف داریم . تخلف در ساختمان‌های دارای پروانه ، تخلف در ساختمان‌های بدون پروانه.
تخلفات با توجه به اینکه مربوط به اصول فنی باشد و یا مربوط به اصول ثلاثه باشد ، یا اینکه مربوط به اصول بهداشتی باشد با هم فرق دارند . و جریمه‌های آنها متفاوت است .

در محاسبه جریمه کمیسیون ماده 100 نوع تخلف باید مشخص باشد. اگر تخلف مربوط به ساختمانی باشد که پروانه دارد معمولا شهرداری حکم بر اصلاح تخلف و یا تخریب آن بخشی که خارج از اجازه ساخته شده است می‌دهد و یا وی را جریمه می‌کند و یا اصلاً ساخت و ساز را تعطیل می‌کند.

میزان جریمه اضافه بنا بر خلاف مجوزهای داده شده طبق تبصره ۲ حداقل برابر با یک دوم و حداکثر برابر با برابر ارزش معامله شده ساختمان می‌باشد مثلاً اگر ملک شمامتری 200 هزار تومن باشد 100 الی 600 تومن جریمه آن است.


جریمه اضافه بنای ساخته شده در بناهای تجاری و صنعتی و اداری

در محاسبه جریمه کمیسیون ماده 100 نوع ساختمان هم باید لحاظ شود.ساخت و سازهای خارج از محدوده در بناهایی که مسکونی نیستند طبق تبصره ۳ حداقل دو برابر و حداکثر ۴ برابر ارزش آن ملک می‌باشد منظور از ارزش ملک ارزش معاملاتی آن است مثلاً اگر هر متر ۳۰۰ هزار تومان معامله شده باشد جریمه آن ۶۰۰ هزار تومان الی یک میلیون و دویست هزار تومان می‌شود.



منبع
آخرین مطالب
مقالات مشابه
نظرات کاربرن